2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Klaipėdos atradimas

Rūpestėlis 2006 m. atrado Vilnių. Džiaugėsi juo gana ilgai ir, reikia tikėtis, džiaugsis dar ne kartą:) Taip jau susiklostė, kad vieną vėjuotą 2011 m. pavasarį jis atrado ir Klaipėdą ;) Ir tada pagalvojo, jog kai grįš iš už jūrų marių, norėtų Klaipėdoje ir pasilikti.

Kad negalvotumėte, jog Rūpestėlis tik sėdi namie ir rankdarbiauja, paruošiau mini reportažą, apie Klaipėdos "smulkmenėles". Taip pavadinau tas bronzines - akmenines skulptūrėles, išsibarsčiusias po Klaipėdos senamiestį ir kitas miesto vietas. Aišku, visų jų neatradau (vėjai pašnibždėjo, jog jų yra ir daugiau), bet jau ką radau, tą ir įamžinau :)

Trumpa istorija kaip Rūpestėlis galvojo norą pas "stebuklingą peliuką". Jis kažkur senamiesty, ir aišku, aš viena, be palydos, jo neberasčiau :D Ant skulptūrėlės parašyta: "Mintis paversk žodžiais - žodžiai taps stebuklais". Dalį teksto "nukando" negeri žmonės, bet visagalis internetas leidžia išsiaiškinti bet kokius nežinojimus;)


Sako, jog noras tikrai išsipildys, jei patrinsi peliuko nosytę, tai aš taip ir padariau... ir dar pabučiavau, dėl visa ko :D



Atlikusi visus privalomus veiksmus netvėriau džiaugsmu ir repetavau laimingą ateitį :D

Po senamiestį naktimis vaikšto ir katinas "džentelmeno veidu" - ne kartą paslaptingai dingęs, bet laimingai sugrįžęs, Klaipėdos veikėjas. Ar tik nebus taip, jog katinėlis visai ne džentelmenas ir naktimis gaudo peliuką? Tada jis man nepatinka. Bet tai tik subjektyvi mano nuomonė, susiformavusi dėl subjektyvių spėjimų :D


Ant žvejų baro puikuojasi ir aplinką intensyviai stebi senamiesčio simbolis kaminkretys. Ant tos pačios sienos "įsiūta" laimės saga su daugybe kitokiausių, paprastų žmogučių sagų. O visai šalia iš puodynės byra pinigėliai, tik rink ;)


Belgai turi sisiojantį berniuką. Klaipėda irgi turi berniuką tik ne sisiojantį. Nežinau kaip jį apibūdinti - jis tiesiog sėdi, lyg ką tik pabandęs įmerkti kojeles į šaltą vandenį :) Gražuolis :)


Kruizinių laivų terminale moja berniukas, atsisveikina, o gal pasitinka. Šalia ištikimas draugas šuva saugo berniuką iš už nugaros ir rodo letenėle - "mylėk, tikėk ir lauk". Kiek toliau paėjėjus iš vandens į šviesą kyla "juodasis vaiduoklis". Tikriausiai iš nuskendusių laivų, laivų vaiduoklių. Neatrodo piktas :)




Taigi tokie Rūpestėlio įspūdžiai iš uostamiesčio :) Rašykit laiškus į senamiesčio paštą, o aš perduodu linkėjimus keturiems vėjams, kad jie juos neštų į visas puses visiems. Keliaukit, grožėkitės ir nebambėkit :D



Daugiau apie Klaipėdos grožybes galite paskaityti čia :)


Komentarų nėra: